CHELSEA TOWNHOUSE No 3
This project involved completely gutting an early nineteenth century London townhouse and totally re-building and extending the interiors. This included digging a new basement beneath the entire footprint of the house which contains the kitchen, study and ancillary accommodation. This area is lit via a new structural glass skylight behind the street railings. At ground floor level, the open-plan Living Room occupies features a ‘hole-in-the-wall’ fireplace, discreet storage, and a sophisticated audio-visual installation. An elegant oak staircase (with glass balustrade) leads up via several bedroom suites to the pièce de resistance – a fabulous double-height Master Bedroom with Dressing Area Mezzanine, Shower Room and a sunny Roof Terrace. The exterior of the house was completely renovated, and several new windows inserted in the side elevation with plaster mouldings matching the originals.

By continuing to browse this site, I agree STEPHEN FLETCHER ARCHITECTS and the Houzz group may use cookies and similar technologies to improve their respective products and services, serve me relevant content and to personalise my experience. Learn more about the STEPHEN FLETCHER ARCHITECTS's Privacy Policy and Houzz's Privacy Policy.