KNIGHTSBRIDGE PENTHOUSE
We were commissioned to transform a tired Victorian mansion flat in Sloane Street into an elegant contemporary apartment. Although the original layout has largely been retained, extensive structural alterations were carried out to improve the relationships between the various spaces. This required close liason with The Cadogan Estate. The Living Room is a very handsome space with a corner bay window looking onto Sloane Street and beyond. Original features such as the cornice and moulded ceiling have been retained and new wenge floorboards and window architraves installed, as well as a bespoke limestone fireplace. These 'lift' space and complement our client's artworks and furniture. A built-in joinery unit is located at the opposite end of the Living Room to the bay window. This provides high-level shelving, low-level storage for audio-visual equipment, a plasma TV on a lift, and some background lighting. The wenge-lined doorway to the right-hand side leads to the corridor. The central corridor connects the Entrance Hall with the principal living areas and the Master Suite. New built-in joinery, raised doorways, mirrored panels and low-level lighting help to create a spacious and glamorous ambiance. Bulthaup units were installed in the enlarged kitchen, off the Entrance Hall. The Dining Room is located to one side of the corridor and is accessed via full-height double doors. These doors align with Dining Room window as well as the doorway to the Master Suite behind. A 'vista' has therefore been created across the flat which counteracts the strong directional feel of the corridor. Discreet storage is provided behind the white-painted panels to either side of the double doors. Similarly, in the Master Bedroom, the eye is drawn to the wenge-lined bed recess and doorway, and away from the discreet white-painted wardrobe doors. Japanese-style sliding doors with opaque glass panels lead to the Master Bathroom which is lined with polished limestone. A built-in vanity cabinet opposite emphasizes the view from the Master Bedroom and reflects daylight from the windows behind.

By continuing to browse this site, I agree STEPHEN FLETCHER ARCHITECTS and the Houzz group may use cookies and similar technologies to improve their respective products and services, serve me relevant content and to personalise my experience. Learn more about the STEPHEN FLETCHER ARCHITECTS's Privacy Policy and Houzz's Privacy Policy.